Nu har bokningen öppnat till vårens kurser!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Föreningen Österlen-Sim
Fotboll

Hur bedriver vi vår simskola?

Österlen Sim bedriver simskolan enligt Svenska Simförbundets Simlinjen.

 

Vad är simlinjen?

Simlinjen är ett pedagogiskt hjälpmedel som är till för att säkra kvalitén och kunskapen för ledare och simmare. Österlen Sim följer Simlinjen som med hänsyn till barns utveckling, steg för steg visar hur man når vattenvana och simkunnighet via vattenlekar och teknikövningar. Det går att läsa mer om detta på Svenska Simförbundet

 

Vad är det första barnen lär sig i simskolan?

Det första alla barn behöver lära sig innan de blir simkunnig är vattenvana. När barn är vattenvana rör de sig obehindrat i vattnet och har kontroll över sin kropp samt lär sig lättare att simma. Vattenvana får barn genom att vara i vattnet och bli trygga i vattnet vilket som sker genom lek och olika övningar genom simningen ABC.

 

Vad är simningen ABC?

Simningen ABC består av 8 olika moment - Andas, Doppa, Glida, Hoppa, Balansera, Förflytta, Rotera, Flyta.

 

Vilket simsätt lär sig barnen först?

Det första simsätten vi lär ut är crawl och ryggsim då det för barn är lättare motoriskt att lära sig än bröstsim. De lär sig därför snabbare att simma och när det är dags att introducera det tredje simsättet bröstsim så har de redan mycket förkunskaper och lär sig då även detta simsätt snabbare och tekniskt rätt då de har utvecklat sin motoriska förmåga.

 

När är man simkunnig?

Simkunnig är den som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 m varav 50 m i ryggläge på djupt vatten. När du har tagit märket Vattenprovet är du simkunnig.

 

Vilken utbildning har våra ledare?

Alla ledare går minst en gång om året en HLR-utbildning.

Ledarna utbildas till simlärare genom Svenska Simförbundets utbildningssystem.

 
Huvudsponsorer
Materialsponsor
Silversponsorer