Nu har bokningen öppnat till höstens kurser!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Föreningen Österlen-Sim
Fotboll

Välkomna till Österlen Sim!

Föreningen Österlen Sim är en simklubb för hela Österlen och för alla genom hela livet!

 

Österlen Sim erbjuder idrott för alla åldrar – från 4 år till pensionärer – och olika nivåer – från simskola och tränings- och tävlingsgrupper till masters (vuxna tävlingssimmare). Inom föreningen ryms även fridykning och tidigare konstsim.

Välkommen att bli en av de över 300 aktiva medlemmarna!

 

 

NYHETER

Här nedanför hittar du de senaste nyheterna från Österlen Sim ↓↓↓

Utmanaren sön 18 dec
2022-11-25 09:37

Välkomna till Utmanaren söndagen den 18 december kl 17:30 – ca 19:30 på Österlenbadet i Tomelilla!

Utmanaren är klubbens interna klubbtävling – mer om hur den fungerar kan du läsa om på Utmanarensidan >>


Anmälan
till önskade grenar gör ni via länken senast måndagen den 12/12:
https://forms.gle/rUhzMFpTm4XXhdmy5

 

Hjälp av föräldrar
Simmarnas föräldrar, syskon och andra anhöriga är välkomna till simhallen för att titta på. Vi behöver även hjälp av er föräldrar att ta tider på simmarna under tävlingen. Anmäl om ni kan hjälpa till.


Gemensam fika
Alla familjer som kan och vill får lov att ta med något till vår gemensamma fikabuffé. Tex bullar, kakor, frukt mm. Kaffe och saft bjuder klubben på. Har någon i familjen en allergi eller specialkost får ni gärna fixa ett sådant alternativ. Allt ska vara uppmärkt med innehåll. Alla som vill får gärna lämna ett valfritt bidrag kontant eller via swish för fikan som går direkt till vår verksamhet. 


Kubbkastning
Vi kommer även att sälja kubbar, de kostar 10 kr st. Dessa kastas från kanten med mål att pricka en korg i vattnet. Pris kommer att delas ut till några lyckliga vinnare.

18 dec: Simskoleavslutning och Utmanaren
2022-11-25 09:32

Söndag den 18 dec är det simskoleavslutning!

 

För barnen som går i Bronshajen, Guldhajen och Hajen+ så är det lite speciellt.
Vi hoppas att alla barnen i grupperna vill vara med på Utmanaren och simma minst en 25 m sträcka. Simlärarna är med och har hand om barnen. Den vanliga simskolan för dessa barn utgår. (Läs nyheten om Utmanaren)

Men skulle någon absolut inte vilja delta så går det bra att komma kl 17:15-18:00 istället för att ha simskola.

Det är simskoleavslutning också så barnen kommer få diplom och det finns möjlighet att köpa märken som vanligt även om man är med på Utmanaren.

Prova-på vuxencrawl
2022-11-25 09:32
Varmt välkomna att testa på Vuxencrawl!
Tid: Söndagar kl 18:40-19:40.
Plats: Österlenbadet i Tomelilla.
Tillfällen: 27/11, 4/12, 11/12, 18/12.
Pris: 80 kr/tillfälle.
Anmälan: Ingen anmälan krävs, det är bara att dyka upp vid ett eller flera tillfällen.
 
MASTERS
Är ni sugna att ta upp simningen i Tomelilla?
Nu har vi tider att erbjuda: söndagar kl 18:00-20:00.
Österlenbadet i Tomelilla.
Tillfällen resten av året: 27/11, 4/12, 11/12, 18/12.
Pris: 150 kr.
Hör av er till info@osterlensim.se
Aktuellt läge med bassängerna
2022-08-20 11:59

Uppdaterat 30 okt:

Några dagar innan Korsavadsbasssängen skulle öppnas för inomhussäsongen meddelade kommunen att bassängen måste hållas stängd pga skador i både ytter- och innertaket. Senare stängdes även utomhusbassängen i Tobisvik då pumparna sprang läck.

 

I dagsläget diskuterar förvaltningarna och nämnderna renoverings- och investeringsplanen men dessvärre ser det ut som att tidsplanen är att Korsavadbadet öppnar först i slutet av september 2023.

 

SIMSKOLA & VUXENCRAWL

 

Vi drog slutsatsen att vi INTE kan genomföra de kurser vi erbjöd er i augusti. Det gäller både simskolan och vuxencrawl.

  • Givetvis kommer vi betala tillbaka termins- och medlemsavgifter till er. Även betalningsavgiften återbetalas.
  • Ni behåller er plats i gruppen ifall den kan startas senare.
  • När vi får besked från kommunen om bassängen så återkommer vi till er med ett nytt erbjudande om kursen så får ni ta ställning om ni vill gå den.

Nu har vi och kommunerna i Simrishamn och Tomelilla kommit överens om att erbjuda plats på Österlenbadet i Tomelilla på söndagar efter allmänhetens tider från och med 23 oktober!
Därför går vi nu ut med ett nytt erbjudande om simskolan, först och främst till de som fick plats i augusti. Kolla era mejlkorgar!
Nya barn välkomnas att boka från fredag 21 oktober kl 18:00.
Läs mer på simskolesidan>>

 

Även Vuxencrawl kan vi nu starta från och med söndag 30 oktober kl 18:40-19:40.
Läs mer om vuxencrawl>>

 

 

T-GRUPPERNA

 

Direkt efter stängningen organiserade vi ett annat träningsupplägg i samverkan med kommunen, Tomelilla och Ystads Simsällskap, vilket vi kontinuerligt har informerat grupperna direkt via mejl om utvecklingen.

 

Sedan några veckor tränar grupperna helt eller delvis på Österlenbadet där vi fått 2 banor på måndagar-torsdagar från kl 16 till kl 18 (mån & ons) resp kl 19 (tis & tor). Detta är vi förstås tacksamma för även om tiderna inte är tillräckligt fär T-gruppernas behov.

 

Som komplement tränar de äldre grupperna 1-2 gånger i veckan tillsammans med Ystads SS i ett givande samarbete! Våra äldsta simmare i T2 tränar helt och hållet i Ystad.

 

 

MASTERS & FRIDYKARE

 

De vuxna utan ledarledd bassängtid har vi i dagsläget inte kunnat ordna tider till. Vi prioriterar barnen och ungdomarnas T-grupper och simskola. Tills vidare hänvisar vi till allmänhetens tider på Österlenbadet och fridykarna att tex börja träna med Nautilus i Ystad på onsdagar 19:30-20:30.

 
Huvudsponsorer
Guldsponsorer
Materialsponsor
Silversponsorer
Bronssponsorer