GDPR (Dataskydd och personlig integritet)

Den 25 maj 2018 får hela EU en ny dataskyddsförordning kallad GDPR som innebär en hel del förändringar för hur företag och organisationer hanterar personuppgifter.

Följande personnupprifter behandlar föreningen:

Medlemmens namn och peronnummer behöver vi får att kunna lägga in medlemmen i IdrottOnline så medlemmen är försäkrad och så vi kan söka staligt LOK-stöd.

Medlemmens eller målsmans adress, telefonnummer och e-post behöver vi får att kunna hålla kontakt med medlemmen och kontinuelligt skicka ut information om verksmahten som medlemen är delaktig i.

Licensnummer för tävlande medlemar så de kan tävla och identifieras i simdatabasena. Detta hanteras i grunden av Svenska Simförbundet.

Matallergier och speciallkost behöver vi veta när medlemmar åker på tävlingar, läger, utbildingar eller vi vid annat tillfälle när mat erbjuds. Utryckt samtycke för behandling av denna information krävs.

I vissa fall behöver vi veta om medlemmen har någon sjukdom och funktionsvariation för medlemens säkerhet eller för att vi ska kunna hjälpa medlemen på bästa vis. Utryckt samtycke för behandling av denna information krävs.

Publicering av bild och namn på medlemen på vår hemsida och våra sociala medier kräver utryckt samycker.

Delning av uppgifterna:

Vi kan komma att dela medlemmarnas personuppgifter med stat, kommun och Riksidrottsförbundet samt underliggande idrottsförbund, försäkringsbolag och anslagsgivande myndigheter på det sätt som verksamheten kräver. Även vid exempelvis anmälningar till tävlingar och läger ges externa parter som t.ex. resebyråer tillgång till medlemmars personuppgifter.

Hur länge sparas uppgifterna?:

Personuppgifterna sparas endast så länge som det finns ett behov av att bevara dem för att fullgöra de ändamål som uppgifterna samlades in för. Således gallras uppgifterna i medlemsregistret när medlemskapet upphört. Uppgifterna kan dock behöva sparas för annat ändamål, t.ex. bokföring samt statlig och komunalt LOK-stöd.

Rätt till korrigering:

Medlem har alltid rätt att få sina uppgifter korrigerade om de är felaktiga eller ofullständiga.

Uppdaterad: 11 MAJ 2018 17:00 Skribent: Karolina Tuesson

HUVUDSPONSORER