Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Skåneidrotten


Skåneidrotten heter nu RF-SISU Skåne.

Önneköps IF har kämpat länge och hårt för att få till en yta där hela samhället kan mötas. Läs mer om deras resa!
 
I augusti kommer tre nya tillfällen där idrottsföreningar kan lära sig hur de skapar webbsida i Wordpress. Utbildningstillfällena sker i i Kristianstad, Ystad och Malmö.
 
Hur ska texter hanteras och vad ska vi tänka på? Häng med i bloggen och hör Emmas tankar inför hemsideflytten.
 
I september är det val i Sverige. Idrotten är Sveriges största folkrörelse och RF-SISU Skåne har såklart tankar kring hur förutsättningarna för föreningarna kan förbättras.
 
Efter workshop i Wordpress uppstår nya tankar och insikter. Processen fortskrider för Stensäters RK. Läs Emmas blogg!
 
Årets Idrottare 2021 blev dubbla OS-medaljören Peder Fredricson, Österlens Ridklubb.
 
Nästan varannan förening svarar att det finns ett stort renoveringsbehov där de idrottar, visar RF nya anläggningsenkät. Renoveringsbehovet upplevs i hela landet och oavsett ägande. I många fall saknas sociala ytor, omklädningsrum, ventilation etc.
 
Nu har grundstrukturen börjat landa och domänen är hittad. Nästa steg blir en utbildning i Helsingborg. Läs mer här i bloggen.
 
Under våren har vi besökt olika idrottsmiljöer och anläggningar för att dela ut Skånes Idrottsledarstipendier 2022. Nu har vi publicerat listan över samtliga stipendiater på skanesidrottsledare.se
 
Föreningen engagerar ungdomssektionen för att hjälpa med bilder och inspiration. Läs mer i bloggen!
 
RF-SISU Skåne har nu också erbjudande om en workshop i hemsideverktyget Wordpress, kostnadsfritt. Den kommer att vara i Helsingborg 1/6 kl 17-21. Anmäl dig via länken längst ner senast 24/5.
 

Samtal män emellan

(2022-05-09 11:53)
En jämställd idrott är en förutsättning för framgångsrik idrottsutveckling. Idrottsrörelsen startades av män, för män och präglas fortfarande mycket av manliga normer och maktstrukturer. Se samtalen om olika jämställdhetsfrågor här.
 
Vi följer Stensäters RK som flyttar webbsida från IdrottOnline. Denna gång får vi tips hur att ta tillvara på tiden i väntan på beslut från styrelsen.
 
Ytterligare ett tillfälle för utbildning i Fysisk aktivitet på recept, FaR, erbjuds. Anmäl senast 30 maj. Läs mer om vad FaR är och om det är något er förening vill erbjuda.
 
RF-SISU Skåne bjuder in ett antal lag och träningsgrupper i Skåne på sportbion ”Jag är Zlatan”. Intresseanmäl er till en kul och kostnadsfri biokväll som efterföljs av viktiga reflektioner i laget/träningsgruppen.
 
12

HUVUDSPONSORER

GULDSPONSOR

MATERIALSPONSOR

Postadress:
Föreningen Österlen-Sim - Simidrott
c/o Schmidt, Gladsax bygata 47
27294 Simrishamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@osterlensim.se

Se all info