Hoppa till sidans innehåll

Senaste nytt om nedskärningarna

12 OKT 2020 14:55
Trots stort stöd av medlemmar och allmänhet och ett idogt arbete gentemot kommunen så har vi nu fått definitivt besked att Österlen Sim inte får tillbaka några av de nedskurna bassängtiderna.
Men nu jobbar vi framåt!
  • Uppdaterad: 12 OKT 2020 14:55

Till alla medlemmar:
Vi vill nu uppdatera er kring de neddragna simtiderna i Korsavadshallen.

Bakgrunden till att bassängtiderna har dragits ner är att kommunen vill utöka öppettiderna för allmänheten samt ge timmar åt övriga föreningar som ex vattengympa. Något vi i styrelsen givetvis ställer oss bakom.
Vi hade dock hoppats på att hitta lösningar där man både erbjöd generösa öppettider för allmänheten samtidigt som barn, unga och vuxna skulle kunna få behålla en kvalitativ simundervisning / simträning på rimliga tider.

Vår ordförande Jacob Schmidt och vår kanslist Karolina Tuesson har under början av hösten arbetat mycket aktivt mot både politiker och tjänstemän för att försöka få tillbaka en del av de timmar som vi förlorade i slutet av sommaren, och/eller hitta alternativa lösningar där vi alla föreningar och allmänheten skulle känna sig nöjda. Även Ystads Allehanda uppmärksammade detta med flera artiklar. 
Många av er medlemmar era vänner och familjemedlemmar skrev också under den protestlista som kom ut för någon månad sedan och vi vill tacka på det engagemang och tålamod ni alla visat.

Efter möte med ansvariga tjänstemän samt politiker måste vi tyvärr meddela att vi inte kommer få tillbaka några timmar säsongen HT20/VT21. Vi har också försökt lyfta frågan inom Kultur- och Fritidsnämnden som tyvärr valde att inte ta upp frågan alls under ordinarie möte, något vi är otroligt besvikna över.

Trots dessa tråkiga besked kan vi konstatera att vi aldrig haft fler barn intresserade av att lära sig simma och det ger oss massor med energi att jobba framåt och lyfta klubben ytterligare.

Vi är en liten klubb och är alltid i behov av hjälpande händer, vi kommer därför starta upp en föräldragrupp under hösten. Oavsett om du är förälder i simskolan eller träningsgrupp så finns det alltid något du kan hjälpa klubben med. Datum för uppstartsmöte kommer inom kort.

Vi jobbar hårt för att ge en så bra simundervisning som möjligt och vill också kunna erbjuda vuxencrawl. Därför har vi ändrat om bland söndagens grupper och kan nu erbjuda vuxencrawl på söndagar kl 19-20!
Inte idealt men i alla fall en möjlighet med de till buds stående medel vi har.


Med vänlig hälsning,
Styrelsen Österlen Sim

Skribent: Jacob Schmidt
Epost: This is a mailto link

 

 

HUVUDSPONSORER

 

 

 

 

GULDSPONSOR

 

 

MATERIALSPONSOR

Postadress:
Föreningen Österlen-Sim - Simidrott
c/o Schmidt, Gladsax bygata 47
27294 Simrishamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info