Hoppa till sidans innehåll

Information gällande Österlen Sims verksamhet och Coronaviruset

12 MAR 2020 19:37
 • Uppdaterad: 12 MAR 2020 19:37

Österlen Sim får med anledning av coronaviruset frågor om förhållningssätt till vår verksamhet och kommande planerade simträningar och tävlingar.
Vi har full förståelse för oron och tar denna på allvar, vi agerar utifrån officiella källor och beslut som tas kring frågan.

Planerad simskole- och träningsverksamhet kommer pågå som planerat så länge inte andra rekommendationer eller beslut kommer från Folkhälsomyndigheten, regering  och-/eller Svenska simförbundet.

Vi står i löpande kontakt med simförbundet, kommunen och Fritid Österlen.

Tillsvidare gäller följande:

 • Simskola och träningspass för träningsgrupperna:
  Planerade tränings och simskolepass kommer genomföras som planerat.
 • För samtliga deltagare på simskolan och/-eller träningsverksamhet gäller att respektive individ/ vårdnadshavare tar ansvar för sitt deltagande och följer rekommendationer från officiella källor om vad som gäller om man misstänker smitta eller har varit i riskområden.
  Samt följer de råd som finns för att minimera risken för smitta.
  Man skall alltid duscha och använda tvål innan man hoppar i bassängerna men vi ber er att vara extra noggranna med detta framöver. (Se allmänna råd längst ner.)
 • Österlen Sims årsmöte kommer genomföras nu på söndag 15/3 som planerat.
 • För kommande tävlingar följer vi Simförbundets beslut och rekommendationer för tävlingar och vi kommer löpande uppdatera berörda grupper om vad som gäller för kommande tävlingar.

Nedan finner ni råd och information från Folkhälsomyndigheten.

Specifikt om simbassänger:

"Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler t.ex. i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten genom att virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Virus smittar huvudsakligen direkt från person till person i samband med bassängbad. Därför är bassängbad inte mer förknippade med virussmitta än andra miljöer år många människor vistas.”

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten:

Minska risken för smitta:

 • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
 • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
 • Stanna hemma när du är sjuk eller snuvig för att undvika att smitta andra!

Läs mer på Folkhälsomyndigheten >>

Österlen Sim följer utvecklingen och återkommer om andra direktiv och officiella beslut skulle uppkomma.

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen för
Österlen Sim

Skribent: Jacob Schmidt

 

 

HUVUDSPONSORER

 

 

 

 

GULDSPONSOR

 

 

MATERIALSPONSOR

Postadress:
Föreningen Österlen-Sim - Simidrott
Lindhagagatan 3
27236 Simrishamn

Besöksadress:
Lindhagagatan 3
27236 Simrishamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info